divendres, 19 de novembre del 2010

On està la felicitat?

Hola nois i noies!
Tot buscant sobre la felicitat he trobat aquesta historieta, l'he trobat molt bonica he interessant ja que ens dona la clau per trobar al felicitat.  

Espero que us agradi,

ON ESTÀ LA FELICITAT?

En el principi dels temps, es van reunir diferents dimonis per fer una entremaliadura. 
Un d’ells va dir: “Els hi hem de treure quelcom als humans; però, què els hi treiem de valor?” 
Després de molt pensar un dels dimonis va dir: “Ja ho sé!, els hi traurem la felicitat; però, el problema serà on amagar-la perquè no la poguin trobar”. Va proposar el primer: “Els hi amagarem en el cim de la muntanya més alta del món”…..immediatament va respondre un altre: “no, recorda que tenen força, alguna vegada poden pujar i trobar-la i, si la troben, ja tots sabran on està”. Després, va proposar un altre dimoni: “Llavors, la podem amagar al fons del mar” i un altre va contestar: “No, recorda que tenen curiositat, alguna vegada algú construirà algun aparell per poder baixar i llavors la trobarà”. Un més va dir: “Ja tinc la solució… Amaguem-la en un planeta llunyà de la Terra”. I li van dir: “No, recorda que tenen intel·ligència, i un dia algú construirà una nau en la que poden viatjar a altres planetes i la descobrirà i, llavors, tots seran feliços… i això no pot ser!”.
L’últim d’ells era un dimoni que havia restat en silenci escoltant atentament cada una de les propostes dels demés. Va analitzar cada una d’elles i, llavors, va dir: “Crec saber on posar-la perquè realment mai la trobin”. Tot el grup es va girar sorpresos i van preguntar al mateix temps: “On?”. El dimoni va respondre… “L’amagarem dins d’ells mateixos, estaran tan ocupats buscant-la fora, que mai la trobaran”. Tots van estar d’acord i, des de llavors, ha estat així: “l’ésser humà es passa la vida buscant la felicitat sense saber que la porta amb si mateix”.


Bé ja heu vist que potser no cal llegir mil llibres, buscar informació,... per saber on trobar la felicitat "simplement" cal buscar dins nostre, és força difícil però, bé està clar que si no ho intentem no la trobarem.

 BOn cap de setmana a tots/es.

6 comentaris:

  1. Hola, Anne Sophie!
    M'ha semblat molt interessant aquest relat, que si més no fa reflexionar. Vull dir que el que diu és veritat, ens costa molt adonar-nos que la felicitat només depèn de nosaltres, que la portem dins nostre. O sigui que la base per ser feliç, crec, és estar bé amb un mateix i a partir d'aquí segurament serà més fàcil trobar-la. Krishnamurti, un orador indú que parlava de la mort, la vida, la felicitat... segurament hi tindria molt a dir.

    ResponElimina
  2. Bones Anne Sophie!

    Realment, se m'ha posat la pell de gallina al llegir aquest petit relat. És ben bé veritat... Encara que ens sigui molt difícil, hem d'intentar trobar la felicitat dins nostre, ja que per ser feliç tot depèn de la nostra persona. Cada persona és responsable de la seva felicitat.

    Una historieta curta però ben certa, i de la qual he pogut reflexionar molt.

    Gràcies per l'aportació!

    Fins aviat!

    ResponElimina
  3. Hola Anne Sophie!

    La història m'ha semblat molt maca i molt certa! La veritat és que és un relat curt, però amb un missatge molt clar i directe.
    Suposo que invertim massa temps en intentar buscar la felicitat a l'exterior, quan en realitat som nosaltres mateixos a partir dels nostres actes, dels nostres sentiments i de com ens prenem la vida els que podem aconseguir trobar la tan desitjada felicitat.
    A més, el relat m'ha semblat molt interessant per poder-lo aplicar a l'escola. Crec que si treballem les emocions amb els nens i nenes des de ben petits, podem aconseguir com a mínim que aquests reflexionin sobre aquest tema i puguin trobar la seva pròpia felicitat.

    Fins aviat!

    ResponElimina
  4. Hola Anne Sophie!

    Aquesta història m'ha agradat molt, i a més a més, l'última frase del text "l’ésser humà es passa la vida buscant la felicitat sense saber que la porta amb si mateix” em fa reflexionar.

    Molt bona entrada!

    Carla García

    ResponElimina
  5. Bones!
    Sempre he pensat que la felicitat no s'ha de buscar ni s'ha d'esperar. He estat convençut que en les coses a priori més insignificants està la felicitat, i això només pot ser precisament perquè la portem amb nosaltres mateixos!

    ResponElimina
  6. Generant debat sobre un dels grans temes, eh, Anne Sophie?
    A llegir a Seligman, " La auténtica felicidad", 2004, Javier Vergara ediciones.

    ResponElimina